Østergade 31, 8870 Langå
+45 41 17 18 01

Svampe & Bær

Svampe & Bær

Der er masser af svampe og bær at plukke lige uden for døren. Alle billeder her er taget inden for 100-200 meter fra huset! Når man samler svampe, kræver det dog, at man ved, hvad der kan spises, og hvad man absolut ikke skal spise. Vi skal her prøve at give jer nogle ideer til, hvad I kan finde.

Vi er ikke svampespecialister, men vi har samlet kilovis af kantereller og trompetsvampe m.v. lige uden for døren!

Én ting ved vi dog – Du skal undgå alle hvide svampe, så du under ingen omstændigheder får Hvid Fluesvamp i kurven – den er dødelig giftig!!!

Alm. kantarel

Hatten er 3-8 cm, gul og fast med bølget rand. Stokken er hvidgul – let at kende på sin gule farve. Sæson fra juli til november.

Tragtkantarel

Hatten er 2-4 cm, og stokken er gullig. Hatten er gråbrun. Sæson sidst i september og oktober.

Trompetsvamp

Fortræffelig spisesvamp. Den har ikke stok og lameller som andre svampe. Farven er grålig i tørt vejr og næsten sort i fugtigt vejr.

Rørhat

Der findes flere arter af rørhatte – kendetegnende er, at de på hattens underside har små rør i stedet for lameller.

Pigsvamp

Farven kan variere fra næsten hvid over creme til orange. Særlige kendetegn er, at den på hattens underside er forsynet med hvidlige ”pigge”.

Hvid Fluesvamp

Karateristika: Dødelig giftig. Og det er den svamp, du lettest får øje på i den mørke skovbund .. ja naturen er snedig, men hold fingerne fra den. Og ja, alle hvide svampe, hvis du ikke er absolut svampeekspert!

Violet Ametyst

Violet Ametystsvamp kan spises rå. Den har ikke nogen smagsmæssig værdi, men den er dekorativ, f.eks. i salatskålen.

Honningsvamp

Honningsvamp vokser i store knipper på løvtræsstubbe, hvor den er ret almindelig. Hatten af unge eksemplarer anvendes og er en udmærket spisesvamp. Ældre eksemplarer bliver seje og bitre. Må ikke anvendes rå.

Skovsyre

Karateristika: Ligner til forveksling 3-/4-kløver og er meget populær i gourmetkøkkenerne.

Blåbær

Der er store områder dækket med blåbærbuske i nærheden af Boafall. Sæson er om sommeren (præcist hvornår ved vi dog ikke).

Lav

Lav til juledekorationer m.v. kan plukkes fra de store stenblokke i skoven rundt om Boafall.

[/vc_row]