SKISPORT & SNE


SKISPORT & SNE

ALPINE FORNØJELSER:

5

Rig mulighed for skisport

Boafall ligger i et klippeområde i ca 160 m. højde. Det kuperede terræn er særdeles velegnet til at stå på ski, og området kan endog tilbyde de alpine disipliner.
Selv når der ikke er synderlig megen sne i det øvrige Skåne, kan der ligge både 10 og 20 cm sne i Boafall, da Boafall jo ligger på Sydsveriges højeste punkt. I de senere år har der været meget sne i månederne dec-marts – men nogen garanti er der jo ikke – se den lokale vejrudsigt til højre.

BLOT 10 KM FRA VÅNGABACKENHvis man er til alpin skisport, er vi så heldige at ligge blot 10 km fra Vångabacken, “Skånes närmsta alp!”. Vångabacken er en slalombakke, der tilbyder hele pakken af alpine fornøjelser i en atmosfære af beskeden stolthed. Faldhøjde og pistlængde er fuldt så god som de store skisteder i Sydsverige, der er skiskole og udlejning af udstyr, og snekanonerne sørger for gode køreforhold.
Af helt uforklarlige årsager besøges området kun af få tusinde mennesker om året, så der er oven i købet god plads og næsten ingen kø ved de tre lifte. Og for at fuldende historien er det hverken dyrt at stå på eller leje ski.

VÄNGABACKENVänga finder du ca. 8-10 km SV for Boafall – se kortet her
Om sommeren køres MTB Downhill og Hill Rolling, så der er 800 P-pladser!
Bakken er 660 meter lang og faldhøjden respektable 132 meter.
T-lift til toppen, en 380 meter lang tallerkenlift og et babyslæb til børnebakken.
Herlig kælkebakke.
Mindre varmestue med café.
Områdets sorte piste er 250 meter.
For yderligere info se www.vangabacken.com